Search

24 Ekim 2013 Perşembe

Yufka ile kabaklı börek nasıl yapılır

Yufka ile kabaklı börek yaparken kullanılacak malzemeler

5 tane yufka
125 gram nebati yağ (margarin) 
3-4 adet kabak
1 adet yaş soğan
1 adet orta büyüklükte patates
4-5 çorba kaşığı kadar rivera zeytinyağ veya sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
2 tane yumurta
1-2 su bardağı süt
Tuz , karabiber



Hazır Yufkadan kabaklı börek tarifi

Kabak ve patatesleri kabuklarını soyup rendeleyin. Soğanı soyun ve yemeklik şekilde kesin.

Rivera zeytinyağı veya sıvıyağın içine doğranmış soğanı ekleyin. Tavaya atıp güzelce kavurun. Soğan yumuşayınca içine önceden rendelediğiniz kabağı ekleyin. 10-15 dakika beraberce kavurun. Üzerine rendelenmiş patatesi ekleyin. 6-7 dakika beraberce pişirin. İçine kafi miktarda tuz karabiber ve arzuya göre baharat ekleyip ocaktan alın.

Ayrı bir kaba maydanozları ince ince kıyın. Bir kasenin içinde yumurtayı çırpın ve kıyılmış maydanozları yumurtanın içine katın. Bir iki sefer daha çırpıp maydanozlu yumurtayı daha önce ocaktan indirdiğiniz kabaklı karışıma ekleyin. Bir kaç defa karıştırın ama eğer teflon tava kullandıysanız tahta kaşıkla karıştırın.

Ayrı bir kabın içinde nebati yağı (margarini) yakmadan eritin. Ocaktan alıp süte ilave edin. Beraberce çırpın.

3 yufkayı irice parçalara ayırın. Parçalanmamış yufkalardan 1 tanesini önceden yağlanmış fırın tepsisine yayın. Yufkanın kenarları şimdilik tepsinin dışında kalsın sonra içe katlanacak.

Fırın tepsisine yaydığınız yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün. Parçalamış olduğunuz yufkaların 1 yufkaya denk gelen kısmını üstüne yayın.Üstüne sütlü karışımın dörtte birini sürün. Kabaklı harcın üçte birini üstüne yayın daha sonra yine parçalanmış yufkalardan 1 yufka kadarını daha tepsiye yayıp sütlü karışımın dörtte birini daha sürdükten sonra yine kabaklı harcın üçte birini  üstüne yayın. Aynı şekilde üstüne elinizde kalmış olan ve önceden parçaladığınız diğer yufkayı yayın.  Üstüne sütlü karışımın dörtte birini sürün. Kabaklı karışımdan kalanını da üstüne yayın.

Elinizdeki parçalanmamış tek yufkayı düzgün bir şekilde ikiye bölüp tepsideki böreğin tümünün karışımın tümünü kapayacak şekilde yan yana koyun ama kenarları fazla dışarı sarkmasın.

Kenarlardan sarkan en alttaki tek parça yufkanın kenarlarını en üste koyduğunuz iki parçalı yufkanın kenarlarını kapatacak şekilde içe katlayın. Elinizde kalan dörtte birlik sütlü karışımın tümünü üstüne sürün.

Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyup 40-45 dakika kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp dilimleyin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder