Search

6 Mart 2013 Çarşamba

Yulaflı Kepek Ekmeği Tarifi - Evde Makinesiz Ekmek Yapımı


Yulaflı Kepek Ekmeği Malzemeleri

1 bardak süt
Tercihe göre çörek otu ya da susam
1 paket yaş maya
Kâfi miktarda tuz
Kâfi miktarda un
1,5 su bardağı kepek tercihen yulaf kepeği




Yulaflı Kepek Ekmeği Nasıl Yapılır

Yaş mayayı süte katın ve eritin. Unu içine yulaf kepeğini ve kafi miktarda tuzu katın. Sütün içinde erittiğiniz mayanın içine yeterince su ya da fazladan süt ekleyin. Yulaf kepeği ve un karışımına su katılmış sütte erittiğiniz mayayı ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekiyorsa kâfi miktarda un veya tuz ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Pişirme tepsisini yağlayıp içine hamuru koyun. Hamurun üstüne çörek otu ya da susam serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hamur pişip ekmeğiniz kabarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder