Search

7 Mart 2013 Perşembe

Tembel Böreği - Peynirli Tepsi Böreği Tarifi | Nasıl Yapılır


Tembel Böreği Yapımında Kullanılacak Malzemeler
4 yaprak yufka
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
100 ml ya da yarım şişe maden suyu
1 yumurta
Susam ya da çörek otu
Kafi miktarda beyaz peynir ve  lor peyniri
1 demet maydanoz




Tembel Böreği Nasıl Yapılır

Lor peyniriyle orta sertlikte beyaz peyniri beraberce ezin. Maydanozu ince ince kıyın. İç harcını yapmak için peynir karışımına ekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ya da margarinle yağlayın. 1 yaprak yufkayı kırışacak şekilde tepsiye yayın. Yufka tepsiye yayılmalı. Üstüne iç harcından bir miktar serpin. Sonra ikinci yufkayı aynı şekilde koyup onun üstüne de iç harcından serpin. Daha sonra üçüncü yufka için aynı işlemi yapın. Dördüncü yufkayı sermeden önce tüm iç harcı kullanılmış olmalı. Dördüncü yufkayı da serip tepsideki yufkaların hepsini bıçak yardımıyla orta büyüklükte dilimleyin. Sütü, sıvıyağı, maden suyunu ve yumurtayı bir kâsede çırpın. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz ve kare kare dilimlediğiniz yufkanın üstüne tümüne gelecek şekilde dökün. Arzu ederseniz üzerine susam veya çörek otu serpip fırına verin. Böreğin üstü kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder