Search

1 Mart 2013 Cuma

Pizza Hamuru Ve Salçasının Yapımı | Pizza Tarifi


Pizzanın Hamur malzemeleri

350 gram un
25 gram yaş maya
1 su bardağı ılık süt ya da su
Yarım çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Tepsiyi yağlamak için sıvıyağ



Pizza Hamurunun Hazırlanması

Mayayı ve toz şeker ılık su ya da süt ile ezin ve 15 dakika civarı bir süre bekletin. Kâfi miktarda tuz ve unun yarısını azar azar ilave edip karıştırın. Arta kalan unu da katıp hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamur ele ve kaba yapışmayana kadar yoğurun. Hamuru sıvıyağ ile yağladığınız kaba aktarın. Üstünü nemli bezle örtün. Hamur çift kat olana kadar bekletin. Mayalanmış hamuru alıp kabarıklığı gidene kadar yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Pizza yapılacak tepsiyi yağlayın ve hamuru tepsiye yayın.

Pizza Salçası Yapmak İçin Malzemeler

8 adet domates
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı etli biber
1 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı sirke veya limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet karanfil
1/2 parmak büyüklüğünde çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Pizza Salçasının Yapımı
Soğanları ince ince kıyın. Soğanları pembeleşene dek kavurun. İçine ince kıyılmış biberleri ekleyin. Bir iki dakika daha kavurun. İçine un ekleyip 2 - 3 dakika daha kavurun sonra da küçük parçalar halinde kıyılmış domatesleri ilave edin. Bir süre daha kavurup kâfi miktarda su, karanfil ve tarçın ekleyin. Kavurmaya devam edin. İçine yeterince tuz, toz şeker ve sirke ilave edip birkaç defa daha karıştırıp ocaktan alıp süzgeçte süzün. Süzgecin içinde kalan posayı ezin ve salça ekleyin.
Afiyet Olsun,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder