Search

1 Mart 2013 Cuma

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi

Kremalı Tavuk Çorbası İçin Kullanılacak Malzeme

2 tavuk butu
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
1 adet biber
3 diş sarmısak
Su, tuz, karabiber
2 avuç şehriye
1 kaşık un
1 kutu krema



Kremalı tavuk çorbası nasıl yapılır?


Havucu yıkayıp doğrayın, soğan ve sarımsak kabukları soyun, biberi ikiye ayırın. Tavuğun butlarını suda haşlayın. Butlar yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Butu ve sebzeleri süzün. Tavuk suyunu ayırın. Sıvıyağda un kavrun. Kavrulmuş una tavuk suyu ve şehriye ekleyi kaynatın. Butun etlerini didikleyin ve kaynatmakta olduğunuz çorbaya ilave edin. Tuz karabiber ve kremayı ekleyin. Karıştırın. Baharatlarını ve kafi miktarda tuzu ekleyin. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder