2 tavuk but u
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
1 adet biber
3 diş sarmısak
Su, tuz, karabiber
2 avuç şehriye
1 kaşık un
1 kutu krema
Kremalı tavuk çorbası nasıl yapılır?
Havucu yıkayıp doğrayın, soğan ve sarımsak kabukları soyun, biberi
ikiye ayırın. Tavuğun butlarını suda haşlayın. Butlar yumuşayınca tencereyi
ocaktan alın. Butu ve sebzeleri süzün. Tavuk suyunu ayırın. Sıvıyağda un kavrun.
Kavrulmuş una tavuk suyu ve şehriye ekleyi kaynatın. Butun etlerini didikleyin
ve kaynatmakta olduğunuz çorbaya ilave edin. Tuz karabiber ve kremayı ekleyin.
Karıştırın. Baharatlarını ve kafi miktarda tuzu ekleyin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder