Search

1 Mart 2013 Cuma

Acılı Ezme Tarifi


Acılı Ezme

Acılı Ezme Malzemeleri
3 orta boy domates
2 orta boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
4 - 5 sap maydanoz
2 sap dereotu
3 - 4 sap taze nane yaprakğı
1 tatlı kaşığı kekik
1 kaşık  biber salçası
Limon suyu ya da arzuya göre nar ekşisi
Pul biber, karabiber, kâfi miktarda tuz
Zeytinyağı



Acılı Ezme TarifiAcılı Ezme Nasıl Yapılır


Soğanı dört parçaya bölün. Soğan, yeşil biber, nane maydanoz ve  dereotunu dilimleyin. Kevgire koyun ve suyunu süzün. Domateslerin kabuklarını soyun ve robottan geçirin ya da rendeleyin. Bütün çekilen malzemeleri birleştirin. Diğer malzemeleri de ekleyin. Ezmeyi servis tabağına yerleştirin. Süsleyin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder