Acılı Ezme
Acılı Ezme
Malzemeleri
3 orta boy
domates
2 orta boy kuru
soğan
2 adet yeşil
biber
4 - 5 sap
maydanoz
2 sap dereotu
3 - 4 sap taze
nane yaprakğı
1 tatlı kaşığı
kekik
1 kaşık biber salçası
Limon suyu ya da
arzuya göre nar ekşisi
Pul biber, karabiber,
kâfi miktarda tuz
Zeytinyağı
Acılı Ezme TarifiAcılı Ezme Nasıl Yapılır
Soğanı dört
parçaya bölün. Soğan, yeşil biber, nane maydanoz ve dereotunu dilimleyin. Kevgire koyun ve suyunu
süzün. Domateslerin kabuklarını soyun ve robottan geçirin ya da rendeleyin. Bütün
çekilen malzemeleri birleştirin. Diğer malzemeleri de ekleyin. Ezmeyi servis
tabağına yerleştirin. Süsleyin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder