Search

15 Şubat 2013 Cuma

Yemeksel yemek tarifleri yemekleri tarifi

Beşamel Soslu Lahana

Malzemeler;
1 adet orta boy lahana
250 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
tuz ve karabiber
Sos Malzemeleri;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz karabiber
üstüne kaşar rendesi
Yapılışı;
Lahananın yapraklarını kopararak ayırın
Tuzlu suyun içine yaprakları ataral haşlayın (oldukça yumuşak olacak şekilde)
lahana haşlanırken kıymayı kendi yağında kavurup soğanları ekleyip tuz ve karabiber ile tatlandırarak iç harcımızı hazırlayalım
yağı geniş bir tencerede eritip üstüne unu ekleyip karıştıralım tuz ve karabiberini de bu arada ekleyip sütü parça parça ekleyerek çırpalım , krema kıvamına gelen
Borcamı yağlayıp haşlanan büyük lahana yapraklarının bir kısmını altına yerleştirin
kıymalı harcı lahana yaprakların üstüne yayıp, geri kalana lahana yapraklarını üstüne yerleştirelim
en üste yine büyük lahana yapraklarını dizip hazırladığımız beşamel sosu üstüne yayarak dökelim
Lahanalara koyduğumuz beşamel sosun üstüne rendelediğimiz kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun


Fındıklı Üzümlü Nokul

Nokul Tarifi
Nokul Hamuru Malzemeleri;
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
1,5 çay kaşığı karbonat
Bir iki damla limon suyu
Nokul İç malzemesi; (tüm malzemeler birbirine karıştırılacak)
1 su bardağı toz şeker
Çekilmiş fındık
Kuru üzüm
Tarçın
Nokul Tarifi, Nokul Nasıl Yapılır
En üste un ve karbonat kalacak şekilde tüm malzemeler bir yoğurma kabına konur en üste kalan kabartma tozuna bir iki damla limon sıkılır ve tüm malzemeler yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
Hamur 3 veya 4 eşit parçaya ayrılıp beze haline getirilir, bu hamurlar hamur veya merdane yardımıyla hazır yufka büyüklüğünde açılır.

Nokul Nasıl Yapılır

iç harcını açtığınız yufkanın her yerine yayarak oklava ile ucundan alınıp oklavaya sarılarak rulo haline getirilir, arasından oklava çekilerek sarmal olarak tepsiye yerleştirilir geriye kalan tüm hamurlara da aynı işlem uygulanır.
Bıçakla parça parça kesilerek üstüne 1 yumurtanın sarısı sürülür , üstüne toz şeker serpilir (tarifin aslında yok)
180 dereceye ayarlanıp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
soğuk olarak servis edilir


Tarçınlı Kuru Köfte

Kuru Köfte Tarifi
Kuru Köfte Malzemeleri;
3 kişilik
400 gr köftelik kıyma
2 adet orta boy soğan
1 adet tatlı biber
4 diş sarımsak
1 yumurta
1 çorba kaşığı domates sosu
1 su bardağı çekilmiş ekmek
Maydanoz
Karabiber, tarcın, kırmızı tos biber, pul biber,
Kuru nane, kekik, kimyon
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
 Kuru Köfte Tarifi ;
soğan biber sarımsak soyulur 2  -  3 parçaya ayrılarak rondo da çekilir
ardından baharatlar, ekmek içi ve yumurtada ve kıyma hariç köfte malzemelerinin hepsi rondaya eklenir karıştırılmaya devam edilir.
karıştırdığınız harç geniş yoğurabileceğiniz bir kaseye alınır ve kıyma eklenir karışım cıvık olması halinde ekmek içi ekleyelim
ve köfte şekli verelim
az yağda tavada önlü arkalı kızartın, dilerseniz ızgara olarak pişirebilirsiniz.
güzel bir mevsim salatası, patates kızartması eşliğinde servis edilebilir


Ayvalı Pazı

Malzemeler
1 demet pazı
1 orta boy ayva
1 orta boy soğan
Yoğurt
Kırmızı pul biber
Tereyağı
Zeytinyağı
Sarımsak
Limon suyu

Yapılışı;
Soğan soyulup ince ince doğranır
Pazılar yıkanıp suda bekletilir
Ayvalar çekirdekleri ve sert kısımları oyulup çıkarılır ve küp küp doğranır limon suyuna konulur
Zeytinyağı tencere konup soğanlar yumuşayana kadar kavrulur
Ardından pazılar doğranıp soğanlara eklenir, ayvalarda eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir
Suyunu çektikten sonra tuzu ve baharatları eklenerek biraz daha kavrulur
Ocaktan alınıp ılınması beklenir,
Pazılar ılınırken yoğurta sarımsaklar rendelenir ve pazının üstüne konulur
sosluğa veya tavaya tereyağı konup kızdırılır pul biber eklenip ocaktan alınır ve yoğurdun üstüne dökülür,
mis gibi ayvalı pazınız hazır.. ister yemek niyetine ister meze salataniyetine tüketebilirsiniz..


Beyaz Barbunya Yemeği (düdüklüde)

Malzemeler;
2 su bardağı beyaz barbunya
1 orta boy havuç
1 orta boy soğan
1 yeşilbiber
3 diş sarımsak
Sıvıyağ
Su
Tuz
Kimyon,
1 kaşık  domates salçası
1 kaşık  biraz az biber salçası
Yapılışı;
Soğanı ince ince doğrayıp sıvıyağda yumuşayana kadar kavuralım
ince doğradığımız biberleri ve yuvarlak yada küp doğradığımız havuçları da ekleyip kavurmaya devam edelim
Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım
Suyunu, baharatlarını ve tuzunu da ekleyelim
barbunyaları ve diş sarımsakları da ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
15  -  20 dakika sonra yemeğiniz hazır yanında pirinç pilavı yada bulgur ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun,


Cevizli Havuç Tarator

Malzemeler;
3 -  4 Adet orta büyüklükte havuç
2 - 3 Diş sarımsak
1  -  1,5 su bardağı yoğurt
kırmızı pul biber, nane ,  tuz
2 avuç iri çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı çiçek yağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı;
Havuçlarımızı yıkayıp Tıraşlayıp rendeleyelim
çiçek yağında havuçlarımızı kızartalım tuzunu ekleyip ara ara kapağını kapatarak yumuşatalım
kavrulduktan sonra çekilmiş cevizleri de içine ekleyip soğuması için dinlendirelim
yoğurdun içine sarımsakları rendeleyelim
Soğuyan cevizli havuçları sarımsaklı yoğurda karıştıralım bu arada zeytinyağını ekleyelim
Üstüne dilerseniz nane kırmızı pul biber ile süsleyip tatlandırabilirsiniz.


Kızarmış Muz Ve Elma Tatlısı

Malzemeler
3 adet muz
2 adet elma
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4 - 5 damla sıvı vanilya
3 çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için sıvıyağ
Üzeri için
Dekor şekeri
bal
ince kıyılmış ceviz içi
Yapılışı;
Un süt vanilya toz şeker, kabartma tozu bir kasede çırpılarak karıştırılır
Muzlar 2 parmak kalınlığında kesilir, elmalar elma dilimi veya daire olarak kesilir eğer daire olarak kesiyorsanız ortasındaki çekirdekleri çıkılarak simit şeklinde kesilir
Kesilen muz ve elmalar nişastaya bulanarak unlu karışıma batırılır
Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartılır
Soğuyunca üstüne bal dekor şekeri ve ceviz serperek servis yapabilirsiniz
Veya pudra şekeri, çikolata sosu yada yanında dondurma ile tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun,


Fırında Beşamel Soslu Brokoli

Malzemeler;
Bir bağ brokoli
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Tuz karabiber
Brokoliyi haşlamak için su
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı;
Brokolileri iyice yıkayıp gerekirse ayıklıyoruz geniş bir tencereye koyup 2 - 3 bardak su ile haşlayalım
brokoliler yumuşayınca suyunu süzüp bir borcama dizin üstüne tuz serpelim.
bir tencereye tereyağını koyup unu yağda kokusu çıkana kadar kavuralım
Karabiberi ve tuzu ekleyip yavaş yavaş sütü ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir
Haşlanmış ve borcama konulmuş brokolilerin üstüne dökülür
Rendelenen kaşar peyniri üstüne serpilir. 200C° ayarlanmış önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Yarma Çorbası

Malzemeler;
1 bardak yarma (buğday)
1 su bardağı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı un
Tuz, nane, pul biber
Tereyağı
7 bardak su
tuz yerine et bulyon veya tavuk bulyon da tercih edebilirsiniz
Yapılışı;
Geceden ıslattığınız buğdayları 7 bardak suda haşlayın
haşlanan suyun içine karıştırmak için bir kavanoza yoğurt, un, yumurtayı koyarak kapağını kapatıp sallayın
bu karışıma sıcak çorbadan ekleyerek karışımınızın ılınmasını sağlayın
ardından yavaş yavaş dökerek çorbanızı karıştırın yoğurdun kesilmemesi için hem yavaş ve karıştırarak dökülmeli hem de çorbanın içinde tuz olmamalıdır
tereyağını soslukta kızdırın üstüne nane ekleyin ben kırmızı biberi her tabağa ayrı atıyorum eğer siz oyle yapmıyorsanız bu aşamada kırmızı biberi ekleyebilirsiniz
kızdırdığınız naneli tereyağını çorbaya döküp karıştırın en son tuzunu ekleyerek servis edin


Narlı Patates Salatası

Malzemeler
2 adet büyük boy patates
1/2 demet taze soğan
az roka
Maydanoz
1 adet biber
Dereotu
Kırmızı pul biber, nane, fesleğen, karabiber
Limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz
1/2 ayıklanmış nar tanesi

Yapılışı;
Patatesler haşlanır
Haşlanan patatesler soyulup küp küp doğranır.
biber taze soğan, maydanoz, dereotu, roka hepsi doğranıp patatesler ile karıştırılır
Zeytinyağı limon suyu, nar ekşisi, tuz eklenir
en son baharatlar karıştırılır, üstüne nar taneleri serpip, servis edilir.
Dilerseniz farklı yeşilliklerde ekleyebilirsiniz.


Damla Çikolatalı Top kek (Muffin)

Malzemeler;
3 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı yoğurt
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı damla çikolata
2 kahve fincanı sıvıyağ
Yapılışı;
Yumurtaları toz şeker ile birlikte karıştırma kabında çırpın
Yoğurt ve sıvıyağ ekleyin 1 - 2 defa daha çırpın
Un kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edin
Katı bir kek karışımı elde edene kadar karıştırın
Kalıplarına 1,5 çorba kaşığı kadar paylaştırın
Üzerlerine damla çikolata serpiştirin
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 - 25 dakika kadar pişirin
Afiyet olsun


Tahinli Piyaz

Malzemeler;
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 çay bardağı tahin
1 çorba kaşığı sirke
1 limon suyu
3 diş sarımsak
kuru soğan (ben mor soğan kullandım)
2 tatlı kaşığı kimyon
pulbiber tuz nane(naneyi ben ekledim başka baharatlarda ekleyebilirsiniz)
sızma zeytiyağı
Yapılışı;
Tuzlu suyun içinde fasulyeler haşlanır, haşlanan fasulyeden 3 yemek kaşığı ayırılır.
Derince bir kase içerisinde zeytinyağı, sirke, sarımsak(rendelenmiş),limon suyu,kimyon ve tahin ekleyip karıştırın
3 yemek kaşığı ayırmış olduğunuz fasulyeleri çatalla ezip hazırladığınız tahinli sosun içerisine ekleyin
kuru soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayın
Fasulyeleri servis tabağına alın doğradığınız soğanları üstüne serpin
hazırladığınız tahinli sosu fasulyelerin üstüne dökün dilerseniz sumak veya pul biber serpip zeytinyağı gezdirin
ince kıyılmış maydanoz ve zeytin ile süsleyip servis edebilirsiniz
tarife ek olarak sirkem az olduğu için nar ekşisi de kullandım., yumurta haşlayıp ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Ispanaklı Patatesli Rulo Börek

Ispanaklı Patatesli Börek Malzemeleri;
500 gr ıspanak
2 patates
1 adet soğan
1 kilo yufka
1 diş sarımsak
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Kırmızı pul biber
Nane
Tuz
1 yumurtanın sarısı
Çörek otu
Ispanaklı Rulo Börek Nasıl Yapılır;

Patatesleri haşlayıp küp şeklinde ufak ufak doğrayın veya ezin
Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyıp yağda kavurun
Yıkadığınız ıspanağı doğrayıp soğanların içine ekleyin, ve kavurmaya devam edin
Ispanaklar pişince içine patatesleri ekleyip baharatları ekleyin
Baharatlarını ve tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın
Süt ve sıvıyağı karıştırarak börek harcını hazırlayın
1. yufkayı açın sütlü sıvıyağlı harçtan sürün ve üçgen şeklinde 4 e bolun
Böldüğünüz yufkaların geniş kısımlarına ıspanaklı patatesli harçtan koyun sigara böreğinden büyük ve daha yayık olarak rulo haline getirin
tüm yufkaları aynı şekilde uygulayarak yağlanmış fırın tepsinize dizin
Yumurta sarısını sürüp üzerlerine çörek otu serperek 180C° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun


Kaşarlı Kabak Ve Havuçlu Fırın Köftesi

Sebzeli Fırın Köftesi Malzemeleri;
200 gr kıyma
1 küçük boy kabak (rendelenecek)
1 orta boy havuç
1 küçük boy soğan
3 diş sarımsak
Tuz, kimyon, kekik, karabiber
2 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
2 dilim süt ile ıslatılmış ekmek
Sebzeli Fırın Köftesi Tarifi;
Ekmeğinizi Kafi miktarda süt ile ıslatıp ufalayın, diğer tüm malzemeleri de ekleyerek iyice yoğurun
kıymalı Karışımdan ceviz büyüklüğün de parçalar kopartarak misket biçiminde yuvarlayın
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tüm malzeme tükeninceye kadar yuvarlayıp önceden ısıttığınız 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.


Mavi Haşhaşlı Şerbetli Tatlı

MALZEMELER:
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBET iÇİN:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
KREMASI İÇİN;
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kaymak
1 paket krem şanti
üzeri için tarcın


YAPILIŞI:
Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynamaya başlayınca orta ateşte 5 - 6 dakika kaynatın ve limon suyu ekleyip ocaktan alın.(limonum olmadığı için ben eklemedim)
Şekeri ve yumurtayı mikserde 5 dakika çırpın.
Sütü ve sıvıyağı katıp en düşük devirde malzemeler karışana kadar çırpın.
Kalan malzemeleri de ekleyin malzemeler karışana kadar karıştırın.
Yağladığınız orta boy kalıba hamuru boşaltın.
170 dereceli önceden ısınmış fırında hamuru pişirin.
Fırından aldıktan sonra şerbeti ilave ederek içine şerbeti çekmesini sağlayın
Kekiniz ılınıp şerbeti içine çekerken sütü unu ve şekeri karıştırarak muhallebi kıvamını alması için karıştırarak kaynatın, kaymağı ekleyin altını kapatıp karıştırarak ılınmasını sağlayın ve bir paket krem şantiyi karışıma ekleyip hızlı hızlı çırpın muhalebi hafif akışkan olmalı buna dikkat edin.
Kekinizin üstüne muhallebi karışımını dökün kendi kendine yayılmasını sağlayın
üstüne çay süzgecine koyduğunuz tarçını eleyerek yayın ..
Dolapta 1 - 2 saat dinlendirip  dilimleyerek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun


Cheesecake Kolay Tarifi

Malzemeler;
25 adet  kedidili bisküvisi
1 paket 200gr labne peyniri
1 çay bardağı yoğurt
1 paket cheescake yap
2,5 su bardağı süt
2 paket böğürtlenli sos
2 paket yulaflı bisküvi artı 2 yemek kaşığı süt
75 gr eritilmiş margarin
Yapılışı;
2 paket yulaflı bisküviyi rondo da çekelim bir tavaya 75 gr. margarini eritelim içine çektiğimiz bisküvileri ve 2 yemek kaşığı sütü ekleyip iyice karıştıralım.
kelepçeli kalıba bisküvi karışımımızı döküp kaşık yardımıyla bastırarak tabana yaylım.
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süte cheescake yap karışımını boşaltıp önce mikserin düşük hızında sonrada yüksek devirde toplamda 2 dakika çırpalım
üstüne 1 kutu labne peynirini ve yoğurdu da ekleyip 1dakika daha çırpıp karışıma yedirelim
cheescake karışımını yulaflı bisküvimizin üstüne döküp kaşığın ucuyla yayıp düzeltelim
yanlarına kedidili bisküvilerini yerleştirip en üste hazır böğürtlenli sosu kaşığın tersi ile yayalım
Buzdolabında en az 2 saat dinlendirip kelepçeli kalıbımızı açalım üçgen dilim şeklinde servis edelim
Afiyet olsun


Hazır Yufkadan Kabaklı Börek

Malzemeler;
125 gr margarin
5 adet yufka
3 orta boy kabak
1 soğan
1 patates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Dilerseniz 1 adet havuç (tarifte yoktu ben ilave ettim)
1/2 demek maydanoz
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
tuz, karabiber

Yapılışı;
Kabakları ve patatesi yıkayıp rendeleyin, soğanı soyup ince ince doğrayın.
Sıvı yağı tavada kızdırın soğanı yumuşayıncaya kadar kavurun, kabağı ekleyin 10 dakika kadar kavurup havucu da rendeleyip(tarifte yoktu sonradan eklendi) ekleyin, en son rendelenmiş patatesi de ekleyip kapağı kapalı olarak 5 - 6 dakika kadar pişirin, tuzunu ve karabiberini ekleyerek ateşten alın
Maydanozu yıkayıp kıyın, 1 yumurtayı bir kasede çırpıp sebzeli karışımınız ılınınca maydanozu ve yumurtayı ekleyip karıştırın
margarini eritin, kalan yumurtayı ve eritilmiş margarin ile birlikte süte ekleyerek iyice çırpın
yufkanın 3 ünü elinizle iri parçalara bölün, fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıtla kaplayın bütün kalan yufkalardan birini kenarları dışa sarkacak biçimde yayıp üstüne hazırladığınız sütlü karışımdan sürün
parçalanmış bir yufkayı gelişi güzel yufkanın üstüne yerleştirin üstüne sütlü karışımdan gezdirin.  toplamda 3 adet yufka kabaklı harcın altında olacak şekilde ayarlayın parçalı şekilde dizin. (3 tane alta 2 tane üste şeklinde)
hazırladığınız kabaklı harcı ilave edip yufkaların üstüne yayın üzerini parçalanmış yufka ile kaplayın tekrar sütlü karışımdan sürüp kalan bütün yufkayı ikiye katlayarak üstüne kapatın en alta sermiş olduğunuz kenarları sarkan yufkayı tepsinin içine doğru katlayarak kıvırın yufkanın en üstüne yine sütlü karışımdan her yerine eşit şekilde yedirerek sürün
önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin dilimleyerek sıcak servis edin
Afiyet olsun


Sünger Tatlısı

Sünger Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 limon kabuğu rendesi
Sünger Tatlısı Şerbeti Malzemeleri
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Sünger Tatlısı Nasıl Yapılır
Sünger Tatlısı Tarifi
Yumurta ve şekeri bir güzel çırpın yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin
Un ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın
Geriye kalan tüm malzemeleri koyarak karıştırın
Hamuru yağlanmış tepsiye dökün ve üzeri kızarana kadar pişirin
Şerbeti için bir tencereye suyu ve şekeri koyarak kaynatın
Kek ılık şerbet sıcakken üstüne şerbetini dökün
1 gün boyunca tatlıyı dinlendirdikten sonra üstüne hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz
 Afiyet olsun

Nar Ekşili Kısır

Malzemeler;
2 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
Bir demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 limonun suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı Nar ekşisi
Kuru nane veya taze nane
Kuru fesleğen
2 su bardağı sıcak su
Kimyon, karabiber, tuz dilerseniz başka baharatlar
Yapılışı;
Bulguru kapaklı bir tencereye koyup, limon suyu ve tuzu karıştırın üstüne sıcak suyu ekleyip bulgurun üstüne ekleyin geri kalan suyu da ekleyip karıştırıp kapağını kapatın 30 dakika kadar dinlendirin
başka bir kaba nar ekşisi,zeytinyağı, kuru fesleğen , kuru nane karıştırıp bekletin
Bulgur demlendikten sonra içine biber ve domates salçasını ekleyerek yoğurarak yedirin
zeytinyağı ile hazırladığınız sosu da ekleyerek karıştırmaya devam edin
ince ince kıydığınız taze soğan ve maydanozu ayrıca baharatları da ekleyip karıştırın
marul yapraklarıyla servis edin dilerseniz yanına birer dilim limonda koyarak servisinizi tamamlayabilirsiniz
Afiyet olsun


Zeytinyağlı Bakla

Malzemeler;
1kg bakla
1 limon suyu
3 soğan
1 dal taze sarımsak
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı sıcak su
5 - 6 dal dere otu
Tuz

Yapılışı;
Baklaları yıkayıp ayıklayın kararmaması için yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin
 Soğanı sarımsağı temizleyip ince ince doğrayın
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin unu ilave edip kavurun baklayı süzüp ekleyin sarımsağı ilave edip karıştırın kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika pişirin
Toz şeker, tuz sıcak su ve kalan limonun suyunu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin
Dereotunu temizleyip kıyın baklaların üstüne serpip tencerenin kapağını kapatarak soğumaya bırakın
Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile soğuk olarak servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun.

Sarburma (Patatesli - Kıymalı) (SARIBURMA)

Malzemeler;

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Un
Tuz, karabiber
3 - 4 adet patates (çiğ olarak rendelenmiş)
250 - 300 gr peynir
Arzu edilirse kıyma

Yapılışı;
Sıvı yağ, yoğurt, tuz ve un karıştırılır, gerekirse su ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğrulur.
Hamur bezelere ayrılır ve her bir beze 2 - 3 mm kalınlığında açılır,
İç malzemeleri karıştırılır kıyma isteniyorsa çiğ olarak ve ya kavrularak da konulabilir.
Yufka bir kaç kaşık sıvı yağ yağlanır ve iç malzemesi parça parça yayılır, yufka bir ucundan başlanarak kendi içinde yuvarlanıp rulo yapılır ve tepsinin ortasından başlanarak kendi etrafında döndürülerek sarılır.
Üstüne her tarafını kaplayacak şekilde eşit miktarda karıştırılmış sıvı yağ ve yoğurt karışımı sürülür ve sıcak fırında her yeri kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun


Katlama Tarifi

Katlama Malzemeleri :
13 yemek kaşığı un
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 bardak su
Yufkaların arasına sürmek için 300 gr. tereyağı
Kızartmak için ayçiçek yağı
Toz şeker

Katlama Tarifi :
Derin bir kaba 1 çay bardağı ay çiçek yağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz ve 1 bardak ılık su konduktan sonra 13 yemek kaşığı un azar azar eklenerek hamur yoğrulur.
Kulak memesi kıvamındaki hamur orta büyüklükte on eşit parçaya ayrılır. Her bir beze nişasta ile çok ince bir yufka şeklinde açılır.
300 gr. tereyağı ocakta eritilir. Üzerlerini kapatacak şekilde tereyağı sürülen üç tane yufka üst üste konduktan sonra rulo şeklinde kıvrılır.
 Kıvrılan yufka orta büyüklükte 6 eşit parçaya bölünür. Her bir parça kesilen uç kısımlarından bastırılarak top şekline getirilir ve tekrar çay tabağı büyüklüğünde açılır.
Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlandıktan sonra bol miktardaki kızgın ay çiçek yağında kızartılır. İçinin çiğ kalmaması için ağır ateşte kızartın
Her iki tarafı da pembeleştikten sonra servis tabağına alınır. Katlamalar sıcakken üstüne bir miktar toz şeker serpilir. (Şekerin erimesi için bu işlem mutlaka sıcakken yapılmalıdır.) Arzu edilirse sade şekilde de servis edilebilir
Afiyet Olsun


Acı Bademli Siyah Beyaz Kurabiye

Malzemeler:
220 g (2 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı Hamur Kabartma Tozu
70 g (1 çay bardağı) Pudra Şekeri
150 g yumuşak margarin
1 tutam tuz
2 damla Acıbadem Aroması
1 - 2 tatlı kaşığı Kakao
1 yemek kaşığı süt
Dolgu:
1 poşet Bitter Glazür
Hazırlanışı:

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üstüne pudra şekeri, margarin, tuz ve acı badem aromasını ve biraz nişasta ayrıca rondo da un haline gelene kadar çekilmiş fındık ilave edip iyice yoğurun.
 Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçasına kakao ve süt ekleyip yoğurun. İki hamuru ayrı ayrı streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Süre sonunda hamurları hafif unlanmış tezgahta merdane ile 2 mm kalınlığında ayrı ayrı açın. Açtığınız hamurları 5 cm çapındaki kalıpla kesin, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Alt - üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1 - 2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkartın, kenarından kesin ve bir kaseye dökün.
 Beyaz kurabiyelere glazür sürüp siyah kurabiyeleri yapıştırın. Kurabiyelerin tamamını bu şekilde hazırlayıp kalan glazür ile üzerlerini süsleyin.
Afiyet Olsun


Elmalı Tırtıl Kurabiye

Malzemeler
Hamur malzemeleri;

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 adet yumurta
     İç malzemeleri ;
3 adet elma
Ceviz
1 çay k. tarçın
Yapılışı;
Derin bir kap içerisine süt, margarin yumurta ve şeker karıştırılarak boza kıvamına getirilir, ardından un kabartma tozu ve vanilya eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir

bu hamur 5  -  6 eşit parçaya bölünür her bir parça merdane yardımıyla açılır çok kalın olmamalı çok ince açılmamalıdır açılan bu hamurlar uzun üçgen şeklinde kesilir geniş olan kısmına elma harcı konulara yuvarlanır.


180° pişirilir. biraz soğuduktan sonra çay süzgeci yardımıyla üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis edilir


Kolay Yaş Pasta

Yaş Pasta Tarifi
Kolay Yaş pasta

6 - 8 kişilik

Yaş Pasta Malzemeleri;
Kek için;
4 adet yumurta
3 Kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı ılık süt
Yaş Pasta Üzerini Süslemek İçin;
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
Yaş Pasta Çikolata Sos İçin;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı toz şeker
Keki ıslatmak için;
 1 su bardağı soğuk süt

Yaş Pasta Nasıl Yapılır
 Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri mikserle iyice çırpın
2 çorba kaşığı ılık süt ilave ederek tekrar çırpın
Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek ilave edin ve karıştırın
Karışımı yağlanmış kalıba yayın, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirip soğumaya bırakın
Kek iyice soğuduktan sonra üzerini soğuk süt ile ıslatın
Başka bir kapta süt ve toz krem şantiyi çırpın
Hazırladığınız krem şantiyi kekin üstüne yayın
Kakao sosu için nişasta, toz şeker, kakao, su ve sütü karıştırıp kaynayana kadar pişirin, karıştırarak soğutun
kakao sosunu krem şantinin üstüne çizgiler şeklinde oluşturacak şekilde eşit olarak yayın buzdolabında 30 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın,
Dilerseniz üstüne meyveler koyarak süsleyebilirsiniz daha çok sulanmayan meyveler tercih etmelisiniz.
Afiyet olsun,


Zencefilli Naneli Limonata (Doktorum Programı Ender Saraç Tarifi)

Malzemeler;
1,5 litre içme suyu
5 adet limon
1 limon kabuğu rendesi
8 - 10 sap taze nane
2 parmak büyüklüğünde taze zencefil rendesi
1 kahve fincanı kadar hurma suyu (veya bal)
** hurma suyunu aktarlarda veya gross marketlerde bulabilirsiniz.

Yapılışı;
Öncelikle 1 adet limonun kabuğunu rendeleyelim ve sürahide bulunan içme suyumuza katalım
5 adet limonu sıkıp limon suyunu da suya ekleyelim
Zencefilleri rendeleyelim onu da sıvı karışıma ekleyip
Naneleri de bardaklara veya sürahiye ekleyelim ve hurma suyu yada bal katkılı karışımı da ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım
30 dakika aromalarının tam olarak karışması için bekletip soğuk olarak servis edelim dilerseniz buzda ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Malzemeleri;
Kabaklı Börek Tarifi
125 gr margarin
5 adet yufka
3 orta boy kabak
1 soğan
1 patates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Dilerseniz 1 adet havuç (tarifte yoktu ben ilave ettim)
1/2 demek maydanoz
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
tuz, karabiber
Hazır Yufka İle Kolay Börek Nasıl Yapılır
Kabaklı Börek Tarifi
Kabakları ve patatesi yıkayıp rendeleyin, soğanı soyup ince ince doğrayın.
Sıvıyağı tavada kızdırın soğanı yumuşayıncaya kadar kavurun, kabağı ekleyin 10 dakika kadar kavurup havucu da rendeleyip(tarifte yoktu sonradan eklendi) ekleyin, en son rendelenmiş patatesi de ekleyip kapağı kapalı olarak 5 - 6 dakika kadar pişirin, tuzunu ve karabiberini ekleyerek ateşten alın
maydanozu yıkayıp kıyın, 1 yumurtayı bir kasede çırpıp sebzeli karışımınız ılınınca maydanozu ve yumurtayı ekleyip karıştırın
margarini eritin, kalan yumurtayı ve eritilmiş margarin ile birlikte süte ekleyerek iyice çırpın
yufkanın 3 ünü elinizle iri parçalara bölün, fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıtla kaplayın bütün kalan yufkalardan birini kenarları dışa sarkacak biçimde yayıp üstüne hazırladığınız sütlü karışımdan sürün
parçalanmış bir yufkayı gelişi güzel yufkanın üstüne yerleştirin üstüne sütlü karışımdan gezdirin.  toplamda 3 adet yufka kabaklı harcın altında olacak şekilde ayarlayın parçalı şekilde dizin. (3 tane alta 2 tane üste şeklinde)
hazırladığınız kabaklı harcı ilave edip yufkaların üstüne yayın üzerini parçalanmış yufka ile kaplayın tekrar sütlü karışımdan sürüp kalan bütün yufkayı ikiye katlayarak üstüne kapatın en alta sermiş olduğunuz kenarları sarkan yufkayı tepsinin içine doğru katlayarak kıvırın yufkanın en üstüne yine sütlü karışımdan her yerine eşit şekilde yedirerek sürün
önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin dilimleyerek sıcak servis edin


Kızarmış Dondurma

Malzemeler
1\2 kg Maraş dondurması ( sertliği nedeniyle kızarmış dondurmaya en uygun dondurma Maraş usulü )
2 yumurta
1 su bardağı mısır gevreği
1 su bardağı fındık
2 dolu yemek kaşığı galeta unu (veya mısır unu)
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı

Maraş dondurması buzluktan çıkarılarak bir süre yumuşamaya bırakılır. Eldiven taktıktan sonra dondurma 4 parçaya ayrılarak top şekli verilir ve hemen tekrar buzluğa konarak en az 24 saat bekletilir.
1 yumurtamızı çatalla çırpıyoruz ve mısır gevreği, fındık, galeta unu, şekeri, tuzu robotta ince çekiyoruz. Buzlukta bekletilerek sertleşen dondurma toplarını önce yumurtaya iyice buluyoruz ve sonra mısır gevreği karışımının yarısıyla her tarafını kalınca kaplayacak şekilde buluyoruz ve tekrar buzluğa koyup en az 24 saat daha bekletiyoruz.
Dondurma toplarımızı yiyeceğimiz zaman, önceden ayçiçek yağımızı bir tavada kızdırıyoruz. Diğer yumurtamızı ve kalan mısır gevreği karışımını hazırlıyoruz. Dondurma toplarını buzluktan çıkarıp hızlıca önce bolca yumurta karışımına ve mısır gevreği karışımına ikinci kez batırıp anında kızgın yağda 10 - 15 saniye kızartıp, peçeteye çıkarıyoruz ve hemen servisini yapıyoruz.
Afiyetler olsun


Deniz Börülcesi Salatası

Malzemeler
2 demet deniz börülcesi,
2 diş sarmısak,
Limon,
Zeytinyağı,
Tercihen yoğurt ve kırmız pul biber
Hazırlanışı;
Deniz börülcelerini bol suda bekletip yıkayın.
Tencerede kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra börülceleri köklerinden tutup kılcıklarını tek tek sıyırın.
Ayıkladığınız deniz börülcelerini servis tabağına alın, üstüne zeytinyağı, sarmısak, limon ile hazırladığınız sosu dökerek karıştırın.
dilerseniz süzme yoğurt ve sarımsak ile de servis edebilirsiniz.


Çikolatalı Cevizli Brownie

Malzemeler;

3 yumurta
1 su bardağı şeker ( 1/2 su bardağı beyaz şeker+1/2 su bardağı esmer şeker)
125 gr. bitter çikolata1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ ( 1 yemek kaşığı tereyağı eritip üzerini soyo yağıyla yarım bardağa tamamlıyorum)
1/2 su bardağı kakao
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 su bardağı un
1 /2 çay kaşığı tuz ( una ekliyoruz)
1 paket kabartma tozu ( una ekliyoruz)
1 paket vanilya
3/4 su bardağı buttermilk ( 1 bardağa 2 yemek kaşığı limon suyu koyup üstüne sıcak süt ekleyerek sütü kestiriyoruz ve 1 su bardağı buttermilk elde ediyoruz)
1/2 su bardağı damla çikolata
4 - 5 yemek kaşığı krema
Yapılışı;
Fırınımızı önceden 180 dereceye ayarlayalım 30 cm çapında yuvarlak kabımızı yağlayıp, yağlı kağıtla kaplayıp, tekrar yağlayalım.
Bir tencereye suyumuzu koyup, yağı eklim kaynayınca çikolataları bu karışımın içine ekleyip ocağın altını kapatalım, iyice karıştırıp, bu karışımı ılınmaya bırakalım
Yumurtaları şekerle ve vanilyayla krema kıvamına gelene kadar çırpıp, İçine çikolatalı karışımı ve buttermik'i ekleyerek karıştıralım, unu da yavaş yavaş ekleyelim, karıştırırken cevizleri de ekleyelim
Karışımı kek kalıbına döküp, hamurun üstüne damla çikolata serpelim. Fırında 20 - 25 dakika pişirelim
Pişirme süresi çok önemli 20 dakika sonra mutlaka kontrol edelim kürdan batırdığımızda bulaşmıyorsa hemen fırından çıkaralım. Kürdana hamur bulaşıyorsa 5 dakika daha pişirip tekrar kontrol edelim.
Damla çikolataları ile kremayı mikrodalgada eritiyoruz (veya benmari usulü ocakta da eritebilirsiniz).
Kek fırından çıkınca sıcakken arkası yağlanmış tahta kaşıkla sürelim ,
kek sıcakken , kürdan yardımıyla kekin üzerinde 2 - 3 cm aralıkla minik delikler açıp bu delikleri çikolata karışımı ile dolduralım.


Pramit Kek

MALZEMELER:
Kek hamuru için:
75gr tereyağı
75gr un ( 3/5 su bardağı)
75gr tozşeker(beş çorba k.)
2yumurta
Yağlı krema malzemeleri:
2çorba kaşığı margarin
1tatlı kaşığı kakao
1tatlı k.su
1tatlı k.şeker
Ganaj için:
85gr bitter çikolata
85gr krem şanti
YAPILIŞI:
Keki hazırlamak için yumuşak margarine şekeri yumurtayı unu ekleyip çırpın.
yağlı kağıt serili fırın tepsisine bir santim kalınlığında yayın
önceden ısınmış 180 derecede pişirin.
Krema için bir kapta margarinle kakaoyu ezerek birbirine yedirin şekeri suyu katıp iyice biri birine yedirin.
eritilmiş çikolataya krem şanti katıp çırpın yağlı kremayı da ekleyip karıştırın kenarı alın
pişen hamuru 10 cm’lik 8 cm’lik 6 cm’lik ³ cm’lik 2 cm’lik 1 cm’lik boydan kesin
10cm’lik kekin üstüne krema sürün 8cm ligi yerleştirin tekrar krema sürün diğerlerini de böyle dizerek piramit şekli verin
en üstede krema sürerek kakao eleyin bir gün bekletip servis yapın.


Yeşil Mercimek Salatası

Malzemeler
1 çay bardağı yeşil mercimek (akşamdan ıslatılmış sabahına da kaynatılmış)
Dilediğiniz salat yeşillikleri benim kullandığım
Çiğ kabak
Maydanoz
Salatalık
Marul
Domates
Dereotu
kuru nane, kekik, fesleğen
sos olarakta balsemik sirke veya normal sirke limon
1 tatlı kaşığı zeytinyağı dilerseniz 1 tatlı kaşığı da nar ekşisi
Yapılışı
mercimeği haşlayıp suyunu süzüp soğutun
diğer taraftan salatalık malzemelerini derin bir salata kasesine doğrayın
baharatları ve salata soslarını ekleyin


Kayısılı Yagsız Kek (DİYET KEK)

Malzemeler;

1/2 çay bardağı esmer şeker
1/2 çay bardağı light süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı kepekli un
1 tatlı kaşığı tarçın
5 adet kuru kayısı yıkanmış minik minik dilimlenmiş
1/2 paket kabartma tozu
Yapılışı;
Şeker ve yumurtayı çırpın
Unu ve kabartma tozunu sona bırakarak tüm malzemeleri karıştırın
Yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına karışımı boşaltın (yağlı kağıdınız yoksa biraz yağlayabilirsiniz)
170 derece fırında pişirin (çabuk pişiyor unutmayın :))
Bir dilim kekin her lokmasını tadını çıkararak yemeniz dileğiyle AFİYET OLSUN


Damla Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler;
1 Su bardağı esmer şeker
120gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
1 yumurta
225 gr un
yarım çay kaşığı karbonat
1 su bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
ben birazda Antep fıstığı karıştırdım dilerseniz ekleyebilirsiniz
Yapılışı;
Esmer şeker ve tereyağını çukur bir kapta mikserle 8 - 10 dakika çırpın
Yumurtayı ekleyip mikser ile tekrar çırpın
Unu karbonatı ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın
Damla çikolata ve file Antep fıstığını ekleyip ele yapışan bir hamur haline getirin
Elinizle ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15dakika pişirin soğuduktan sonra tepsiden alıp servis yapın
Afiyet olsun


Arap Kızı (Kakaolu Islak Kek)

Malzemeler;
2 Yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı kakao
2 veya 2,5 su bardağı un
125 gr margarin
100 gr hindistan cevizi
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
 Yapılışı ;
Yumurta ve şeker porselen bir kasede ezilmiş yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır
bu karışıma yoğurt, vanilya, eritilmiş margarin ve kakao eklenerek karıştırmaya devam edilir
Bu karışımdan 1 çay bardağı üzerini süslemek için ayrılır
 Kalan hamura un ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltılır (veya düz bir kalıba yapıyorsanız yağlı kağıtta serebilirsiniz temizlemesi kolay oluyor)
Orta ısılı fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir
kek piştikten sonra dilimleyip daha önce ayırmış olduğunuz 1 çay bardağı karışımı kekin üstüne spatula yardımıyla yayılır (dilerseniz dilimlemeden de sürebilirsiniz)
söndürülmüş fırında 3 - 4 dakika bekletilerek çıkartılır servis tabağına alınıp soğumaya bırakılır
Üstüne bolca hindistan cevizi serperek servis yapınız.


Kepekli Pirinç Salatası

Malzemeler;
1 çay bardağı kepekli pirinç
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve Kafi miktarda tuz
 2 adet Salatalık
1 adet kabak
4 yaprak marul
Maydanoz, dereotu
2 adet domates
baharat olarak nane ve fesleğen
dilerseniz başka salatalık malzemeler..
Yapılışı;
Tencereye suyu ekleyip yıkadığınız pirinçleri ekleyip içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyerek kaynatın vitaminin gitmemesi için kesinlikle kaynattıktan sonra yıkamayın.
Diğer taraftan salatalık malzemelerinizi doğrayarak hazırlayın
Pirinçler ılındıktan sonra salatayla derin bir salata kasesinde buluşturun
kişi başı 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ekleyebilisiniz. Sirkeyi ve limon suyunu unutmayın dilerseniz 1 tatlı kaşığı nar ekşisi de ekleyebilirsiniz..
Salatanız hazır ::)
Not diyetteyseniz havuç, mısır, bezelye kesinlikle eklemeyin ...
Afiyet olsun


Elmalı Yağsız Kek (Diyet kek)

Yağsız Diyet Kek Malzemeleri;
1/2 çay bardağı esmer şeker
1/2 çay bardağı light süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı kepekli un
1/2 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet elmanın rendesi
1/2 paket kabartma tozu
Diyet Kek Tarifi
Elmalı Yağsız Kek Nasıl Yapılır;
Şeker ve yumurtayı çırpın
Unu ve kabartma tozunu sona bırakarak tüm malzemeleri karıştırın
Yağlı kâğıt serdiğiniz kek kalıbına karışımı boşaltın (yağsız kağıdınız yoksa biraz yağlayabilirsiniz
170 derece fırında pişirin


Karnıyarık Tarifi

Fırında Sağlıklı Karnıyarık (6 kişilik )
6 tane karnıyarıklık patlıcan
250 gr yağsız dana kıyması
Çok az zeytinyağı
3 - 4 tane domates rendesi ( ya da daha önce yaptığımız  kavanoz domateslerden, yaklaşık 1 - 1,5 bardak kadar )
1 - 2 yeşil biber
1 büyük kuru soğan
Yapılışı
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin
Patlıcanları iyice yıkayıp, kurulayın alacalı kesin.
Fırça yardımıyla, patlıcanları yağlayın.
Turbo fırında 200 derecede yaklaşık 15  - 20 dakika arası fırınlayın.
Bu arada tencereye soğan  zeytinyağ kıyma biber salça koyup, pişirin.
Pişen kıymalı harca 1 su bardağı da sıcak su ekleyin.Tekrar tıkırdatın.
Bu sırada patlıcanlar fırınlanmış olmalı.
Herbir patlıcanın arasını kaşıkla açıp, kıymalı harçtan koyalım.
Borcam gibi bir fırın kabına patlıcanları  yerleştirelim.Üstüne bol domates rendesi de koyup, 1 su bardağı suyla  tekrar fırınlayalım.
dilerseniz sivri biberlerle üzerini süsleyin.
Yaklaşık bir 15 - 20 dakika daha fırınlayın.  Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder