Search

15 Şubat 2013 Cuma

Etli Kereviz Yemeği Tarifi


Etli Kereviz Yemeği İçin Kullanılacak Malzeme
2 orta boy kereviz
250 gram kuşbaşı et
1 orta boy soğan
1 havuç
1 kaşık salça (arzuya göre domates ve biber salçası karıştırılarak kullanılabilir)
Zeytinyağı
3 kaşık domates sosu veya sulandırılmış salça
Su
3 avuç haşlanmış nohut



Etli Kereviz Yemeği Tarifi

Düdüklü tencereye et ve suyu koyun. 15 - 20 dakika kadar bir süre haşlayın. Soğanı küp şeklinde yemeklik doğrayın. Havucu doğrayın. Kerevizin saplarından 4 - 5 tane ayrın. 2 cm uzunluğunda yaprakları da dahil kuşbaşı doğrayın. Kerevizleri doğradıktan sonra bir süre suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağı tencereye eklenip üzerine yemeklik doğranmış soğan ilave edilin.
Havucu doğrayıp soğanlara ilave edin. Soğanı ve havucu kavurarak yumuşatın. Domates sosu veya kafi miktarda sulandırılmış domates salçasını tencereye ilave edilin. Üstüne haşlanan etleri de koyarak kavurun.  
Ek olarak tercihen yarım domates salçası ve yarım biber salçası olacak şekilde 1 kaşık daha salça eklenir. Bir süre daha kavrulur , kerevizler sapları ile beraber ilave edin. Hepsi bir arada 1 - 2 dakika daha kavrulun.
Kerevizlerin hemen üstüne gelecek kadar su ekleyin. Tuzunu baharatını da koyup kısık ateşte ve kerevizler yumuşayana kadar kapağını kapatarak 30 dakika kadar bir süre pişirilin. Haşlanmış nohutu ilave edip 10 dakika daha pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder