Search

15 Şubat 2013 Cuma

Şam Tatlısı Tarifi



Şam Tatlısı malzemesi:
1 bardak toz şeker
1 bardak yoğurt
1 bardak un
2,5 bardak irmik
1 çay kaşığı karbonat
Üstü için fındık
Şerbetine konulacak Malzeme
2,5 bardak toz şeker
2,5 bardak su
1 çorba kaşığı limon suyu


Şam Tatlısı Tarif

Toz şekeri ve yoğurdu beraberce çırpın. Unu irmiği ve karbonatı ekleyip pürüzsüz bir hamur yapın. Hamur karışımını borcama aktarın. Fındıkları ezmeden aralıklı olacak şekilde üstüne ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atıp 30 - 40 civarı bir süre pişirin. Fırını kapattıktan sonra bir süre fırının içinde beklemeye alın. Şerbeti için toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip biraz daha kaynatın. Ocağın altını kapatıp ılıştırın. Tatlıyı kareler halinde dilimleyip ılık şerbeti tatlının üstüne dökün. Soğumaya bırakın.  Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder