Şam Tatlısı malzemesi:
1 bardak toz şeker
1 bardak yoğurt
1 bardak un
2,5 bardak irmik
1 çay kaşığı karbonat
Üstü için fındık
Şerbetine konulacak Malzeme
2,5 bardak toz şeker
2,5 bardak su
1 çorba kaşığı limon suyu
Şam Tatlısı Tarif
Toz şekeri ve yoğurdu beraberce çırpın. Unu irmiği ve
karbonatı ekleyip pürüzsüz bir hamur yapın. Hamur karışımını borcama aktarın. Fındıkları
ezmeden aralıklı olacak şekilde üstüne ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece
fırına atıp 30 - 40 civarı bir süre pişirin. Fırını kapattıktan sonra bir süre
fırının içinde beklemeye alın. Şerbeti için toz şeker ve suyu tencerede
kaynatın. Limon suyunu ekleyip biraz daha kaynatın. Ocağın altını kapatıp
ılıştırın. Tatlıyı kareler halinde dilimleyip ılık şerbeti tatlının üstüne
dökün. Soğumaya bırakın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder