Search

15 Şubat 2013 Cuma

Makarna Mantı - Makarna Tarifi



Malzemeler
350 gram kıyma
Yarım paket salyangoz mantı makarna
2 orta boy soğan
karabiber , tuz, su, sıvı yağ, pul biber, nane, tereyağ
yoğurt
sarmısak




Makarna Mantı Nasıl Yapılır

Soğanların kabuklarını soyun kıymanın içine rendeleyin. Tuzunu karabiberini ilave edin. Mantı makarnaların (salyangoz türü makarnaların) içlerine kıymalı harcı birer birer doldurun. Kafi miktarda su kaynatın içine biraz sıvıyağ ilave edin. Suyu kaynatın. içine hazırladığınız makarnaları atın ve haşlayın. Makarnalar haslanınca kevgir yardımıyla süzün. Sarımsağı rendeleyin veya havanda dövün yoğurdunu katın ve sarımsaklı yoğurdu yapın. Tere yağını eritip naneleri kızartın. Ocaktan almadan önce kırrmızı pul biber ekleyin ve ocaktan alın. Makarnaları servis tabağına koyun. Üstüne yoğurt ve nane ve kırmızı biberli tereyağını dökün. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder