Search

2 Mart 2013 Cumartesi

Kümbet Pasta Tarifi - Nasıl Yapılır


Kümbet Pasta malzemesi

4 yumurta
1 bardak un
1 bardaktan biraz az toz şeker,
1 kaşık hamur kabartma tozu
2 kaşık kakao
1 paket vanilya

Kümbet Pasta İç Dolgu Krema Malzemesi
4,5 bardak süt
5 kaşık toz şeker
6 kaşık nişasta
6 - 7 çorba kaşığı hindistan cevizi



Kümbet Pasta Nasıl Yapılır - Tarifi

Yumurtayı ve şekeri mikserle çırpın. Çırptığınız yumurta ve şekerin içine vanilya ve kakao koyup karıştırın. Un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Pişirme kabına karışımı döküp önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atın. Hamur pişip kabarana kadar fırınlayın. Kekiniz fırınlanırken Kümbet Pastanın iç dolgu kremasını hazırlayın. Bunun için tencereye nişastayı şekeri ve sütü koyup karıştırın. Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Krema pişerken üstüne Hindistan cevizi dökün. Kremanız kıvamlanınca ocaktan alın. Kremanız soğuduğunda mikser yardımıyla çırpın. Kekiniz pişince fırından alıp soğumaya bırakın. Kek soğuduğunda ikiye ayırın. Parçalardan birini yuvarlak geniş bir kâseye içi dışa gelecek şekilde koyun. Soğumuş ve çırpılan muhallebi karışımını döküp kalanını kek hamurunun üstüne kapatın. Artanını kesin. Kek kasenin şeklini alsın. 1 gün boyunca buzdolabında bekletin. Ertesi gün tersini döndürüp kaseden çıkararak kümbet şeklini verin. Üstüne hindistan cevizi serpin. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder