Search

2 Mart 2013 Cumartesi

Cevizli Kurabiye Tarifi - Ceviz Mantolu Kurabiye Nasıl Yapılır


Ceviz Mantolu Kurabiye malzemesi;

2 yumurta
125 gram tereyağı veya margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
5 kaşık pudra şekeri
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 avuç irice çekilmiş ceviz ya da arzuyu göre fındık
4 bardak un (isterseniz kepekli un da kullanabilirsiniz)

Cevizli Kurabiyenin Üstüne Konulacak Malzeme
1 yumurta beyazı kullanılacak
İrice çekilen cevizin içi


Cevizli Kurabiye Tarifi

Ceviz Mantolu Kurabiye Nasıl Yapılır;
2 adet yumurta kırın. Birinin akını bir kaba ayırın. Geriye kalan malzemelerin tümünü yani tereyağını pudra şekerini, sıvıyağı vanilyayı kabartma tozunu ve iki bardak unu bir kaba koyup yoğurun. Elimizde kalan kullanılmamış 2 bardak unu da hamuru yoğururken hafif hafif hamura katın. Hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi gerekiyor. Hamurdan ceviz boyutunda bezeler yapın. Her bir bezeyi ayırmış olduğunuz yumurtanın beyazına batırın ve çıkarın. Her bir bezeyi ceviz içinin bulunduğu kabın içine koyun ve yuvarlayın. Ceviz içleri hamur bezelerine yapışsın. Bir tepsiye yağlıkağıt serin. İçine hazırladığınız cevizli kurabiyeleri koyun. Tepsiyi önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırına koyun. Takriben yirmi yirmibeş dakika kadar bir süreyle pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder