Search

20 Şubat 2013 Çarşamba

Çipura Tarifi


Tavada ÇipuraYapmak İçin Kullanılacak Malzeme

2 - 3 çipura
4 - 5 diş sarmısak
4 - 5 çorba kaşığı zeytin yağı
tuz, karabiber kızartmalık yağ
Süslemek için tercihe göre salata malzemesi.

Malzemelerimizi hazırladığımıza göre tarife geçebiliriz.

Tavada ÇipuraNasıl Kızartılır?

3 ya da 5 diş sarımsak ayıklayıp dövün. Balıkları bir süre zeytinyağının içinde bekletin. Kâfi miktar tuz ve karabiber kattıktan sonra balık için sos hazırlayın. Balıkların üstüne kolay kızarması için 2 - 3 tane çizik atın. İsteğinize uygun şekilde hazırlamış olduğunuz sostan bir kısmını balığın üstüne dökün. Sosun bir bölümünü ayırıp balıkları sosun içinde yarım saat kadar bir süre marine edin. Balıkları yağda kızartın. Yemeğimiz hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder