Yarım maya
1 su bardağı yoğurt veya süt
1 su bardağı fındık yağı, ayçiçek yağı yada zeytinyağı
Orta ılıklıkta su
Kâfi miktarda un
Üstüne yumurta sarısı
Pidenin İç Malzemeleri;
250 gram
kıyma
Orta büyüklükte 1 baş soğan
Kafi miktarda baharat ve tuz
Soğanı küp şeklinde kesip kıymayla beraber kavurun. Tuzunu
baharatını katın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilık suda mayayı ezerek eritin.
Hamur malzemesini katıp muhallebi kıvamında bir hamur yapın. Hamurları bez ile
sarıp mayalayın. Hamur mayalanınca un ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene
kadar yoğurun. Hamuru dinlendirmek için bir kenara alın. Hamurdan bezeler oluşturup
yumurtanın beyazını üstüne sürün. Daha önceden hazırlamış olduğunuz harcı ilave
edin. Hamurun kenarlarını pide şekli vererek kıvırın. Üstüne yumurta sarısından
sürün. Önceden yağlanmış tepsiye yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırına koyup
üstü kızarana dek pişirin. Sonra fırından çıkarın. Pidenin üstünü yağlayıp yeniden
fırına yerleştirin. 10-15 dakika civarı pişirin. Pideniz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder